Pæretærte i små tærteforme.

Kategorier:Kager og Lagkager
Anne Dorthe Pedersen

Frusoed.dk | Pæretærte i små tærte forme.  Frusoed.dk | Pæretærte i små tærte forme.  Frusoed.dk | Pæretærte i små tærte forme.  Frusoed.dk | Pæretærte i små tærte forme.  Frusoed.dk | Pæretærte i små tærte forme.

Pæretærte i små portions tærteforme.

Vi lavede aftale om at spise med et par venner om formiddagen hos os om aftenen. Tænk hurtig.  Det blev til koteletter på grillen med grillede grønsager og nye kartofler med krydderurter.  Så var det lige at jeg huskede på at jeg havde en rest mørdej fra tal kage til min svigerfar. Det blev så til disse portions anrettet pæretærter med marcipan og chokolade.  Disse små tærte forme er 9 cm i dia. og er perfekte til alt portion anretter bagværk, jeg bruger dem personligt meget til jordbærtærter og citrontærter.

Jeg tog dejen ud af fryseren nogle timer i forvejen.

Bunden rullede jeg i ca. 4 mm.  jeg pressede den ikke ned i formen, men lagde den bare til. Se formene her.

Herefter lagde jeg en skive marcipan og lidt chokolade knapper, det kunne også have være nougat, hvilket den ene af gæsterne nok havde fortrukket, beklager.

Pærerne blev skrællet og skæret i skiver, jeg kom en halv pære på hver lille tærte.  Jeg var heldig at finde nogle godt modne pærer.

Sluttede af indvendigt med en skive marcipan.

Låget lavede jeg på samme måde som bunden. Jeg fandt en kop i skabet som passede.  Afslutningsvis udstak jeg en lille pære og et blad og lukkede bunden og toppen sammen ved at presse en gaffel mod kanten.

Bagte dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 – 30 min. varmluft.   serverede lidt kold creme fraiche til pæretærte.

MØRDEJ:

300 g. mel.

100 g. flormelis.

150 g. smør stuetemp.

1 æg.

Smørret skæres i mindre tern og det hele blandes i en røremaskine eller med håndmixer.  kør nu ved lav hastighed med H-spaden eller dejkrogene for håndmixeren indtil dejen samler sig, og ikke længere.  Tag den ud på bordet og ælt den meget let, kom den tilbage i skålen og dæk den til eller pak den ind i film, og lad den køle i ca. 1 time i køleskabet.  Rul den ud med rigeligt mel på bordet og rullepinden. udstik nu det ønskede.

Denne opskrift har jeg i sin tid fundet på nettet, den er nem at lave og arbejde med.  Dejligt at kunne have en rest i fryseren og så hurtigt lave nogle fine kager. næste gang tror jeg det skal være medaljer.


Skriv et svar

Navn*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.