Citron Chokolade Karamel.

Kategorier:Små lækkerier
Anne Dorthe Pedersen

Citron Chokolade Karamel.

Denne opskrift er på en lækker karamel som du kan bruge som fyld i dine kager, enten ved at smører den på dine bunde, eller som jeg der frøs den ned i små halvkugler og betrak dem med chokolade inden jeg brugte dem små små overraskelser i en citronfromage glaze bombe.

Når man bruger karamel i sine kager, er det altid en god ide at sikre at karamellen ikke kommer helt ud til kanten, enten ved at støbe fromage uden om eller lægge en smørcremes membran.

Karamel har tendens til at afgive væske, hvilket kan gøre det svært for det du ønsker at pynte med, at hænge ved.

OPSKRIFT:

50 g. citronsaft.

3/4 dl. fløde.

15 g. glukose.

150 g. karamel chokolade. jeg bruges Callebaut karamel chokolade, da jeg syntes den har en god smag.  SE HER

15 g. smør.

Frusoed.dk | Citron chokolade karamel.   Dette er chokolade jeg har brugt, den har en dejlig smag af karamel.

SÅDAN GØR DU:

Bland citronsaft, fløde og glukose og kog det op.

Imens blandes karamel chokoladen og smørret.

Når massen koger, hældes den over chokoladen og smørret.  og der røres indtil den er smeltet.

Når det hele er smeltet sættes den på køl i 3 – 4 timer inden den smøres på en kagebund.

Denne portion passer på et godt lag i en 20 cm. kage eller som jeg der frøs det ned i denne form Frusoed.dk | citron chokolade karamel.

Der blev en hel form med 24 stk og 1 1/2 dl. til køleskabet.    SE HER

Karamellen kan fint holde sig i køleskabet i 1 mdr.

CHOKOLADE.

For at indkapsle dem, valgte jeg at dyppe dem i mørk chokolade.

Når man dypper i tempererede chokolade med noget der er frossen vil man ikke få den ønsket blankhed og knæk.

Når vi dypper ting i chokolade såsom konfekt og karamel kugler vil vi “ødelægge” den tempererede chokolade, ønsker du en blank overflade med knæk, skal du hælde chokolade over.

Når man hælder chokoladen over, så vil den beholde sin blankhed og knæk, men det der ligger tilbage er “ødelagt”

Frusoed.dk | citron chokolade karamel  På billedet kan det tydeligt ses at mine frosne halvkugler er matte mens pynten jeg har strøget ud på bagepapiret er blanke og fine.  så lav dine dekorationer først og dyp efter, så får du et godt resultat.

Fyld i kager:

Jeg støbte mine fromage bomber i en silikoneform halvkugle 7 cm.  Fylder min fromage i en sprøjtepose, hvorefter jeg sprøjter halvkuglen næsten fuld, bruger sprøjteposen for at undgå så mange luftbobler, som ville kunne ses i glazen.

Vigtigt også at banke silikone formen ned mod bordet, for at undgå luftbobler / huller.   Små huller og revner kan ikke ses, da de vil blive fyldt ud med glaze.

Citron karamel chokoladerne lægges i, så de flugter med bunden af fromagen, her er det vigtigt ikke at presse dem for langt ned i halvkuglerne, så de bryder overfladen på halvkuglen.

Det kan især være svært ved fyld som sprøjtes direkte ud fra sprøjtepose feks. Dulce de leche eller curd.

Når karamellerne er kommet i bruger jeg en spartel til at fylde op og presse fromagen ydeligere ned.

Så er de klar til at komme i fryseren.

Se opskrift på glaze på bloggen.


God fornøjelse

Anne D  / Fru Sød





Skriv et svar

Navn*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.