Her får i den opskrift som jeg bruger til Tiramisu, jeg fandt den på nettet for mere end 15 år siden og den har fuldt min familie lige siden. Den ældste af mine sønner har ønske den til hans fødselsdage de sidste mange år. I dag hvor han er flyttet hjemmefra bliver han helt vild når jeg medbringer den, til hans 20 års fødselsdag fik hans opskriften håndskrevet og indrammet til køkkenet.

Opskriften fortalte da jeg fandt den at den var lagt op at en som havde været på Tiramisu kursus i Italien.

3,5 dl fløde.

170 g. sukker

2 dl. vand.

7 æggeblommer.

170 g. flødeost. ikke light.

250 g mascapone.

2 spsk. + 5 spsk. marsala ( mandel likør efter eget valg. )

5 dl. stærk kaffe.

3 spsk. sukker.

ca. 40 ladyfingers. fåes i specialbutikker og større supermarkeder. https://italianissimo.dk

1. Start med at piske fløden og sæt den på køl.

2. Kog vand og sukker til tyk sirup, der danner tråde. Brug en mellem størrelse gryde, den er færdig når sukkeret trækker tråde af dine grydeske.

3. I mens siruppen koger, piskes æggeblommerne cremede og luftige.

4. Tilsæt siruppen i en tynd stråle til æggeblommerne i mens der piskes.

5. Tilsæt flødeosten og pisk til den er opløst.

6. Tilsæt mascapone og 2 spsk. marsala og pisk til opløst. jeg bruger køkkenmaskine med pisker frem til og med dette punkt.

7. Vend flødeskummet i, og sæt massen på køl.

8. Lav den stærke kaffe og opløs sukkeret 3 spsk. og tilsæt 5 spsk. marsala, gerne i en kande eller bred skål, da du skal lidt plads. Kaffen skal ikke være rygende varm, så den kan fint laves ind imellem et af de andre punkter.

Samling af tiramisu.

Brug et fad, gerne med lidt høje kanter ca. A4 30x 20 cm.  Start med et lag af ladyfingers, som du først dypper i kaffen, de skal ikke ligge i blød, blot dyppes og lægges i et tæt lag. jeg knækker dem gerne hvis det ikke lige passer, derefter kommer du et lag af fløde/oste blandingen og lægger et nyt lag ladyfingers.  Afslut med fløde / oste blandingen. i denne størrelse fad er der til 2 lag med ladyfingers, men ønsker du en højere tiramisu, bruger du bare et mindre fad.

Tiramisu skal mindst stå på køl i 1 time, men jeg laver den altid dagen før, dette gør den ikke dårligere. En klassisk tiramisu er drysset med kakao inden servering, jeg har denne gang lavet mønster med en stencil i flormelis, men andre gange har jeg pyntet med kakaonips eller frysetørret bær eller pulver.   God Fornøjelse med denne skønne dessert klassiker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *