Passionsfrugt Curd.

Jeg har lavet denne opskrift til curd, så det bliver nemmere og hurtigt at lave lækker curd til dine kager, jeg bruger det ofte som fyld.

Curd er en cremet og lækker koncentreret smag giver til dine kager.

Sidst har jeg brugt det i en chokolade medalje, sammen med kagecreme og amarene kirsebær.  Og til min fødselsdag har jeg lavet passionsfrugt fromage med  passionsfrugt curd i midten, det er frosset ned og er så meningen at de skal overtrækkes med glaze.

Du kan evt. fryse det ned i små forme, og lægge det ind i kager.

Jeg har det stående i et glas i køleskabet, hvor det snildt holder sig 1 mdr.

Frusoed.dk | Passionsfrugt Curd.  Passionsfrugt curd klar til køleskabet.

Forleden da jeg skulle bruge det, var det helt stift af køleskabet, men så zappede jeg det lige 20 sek. i mikroovnen og det var nemt at doserer.

OPSKRIFT:

5 æggeblommer

60 g. smeltet smør.

150 g. sukker.

1 dl. / 80 g. passionsfrugt pasta. ( kan skiftes ud med citron, hindbær, jordbær, appelsin eller pistacie pasta ) KLIK HER

1 knivspids salt.

Sådan gør du:

Bland æggeblommer, smeltet smør og sukker i en gryde. ( uden varme )  rør det hele rigtig godt sammen.

Frusoed.dk | Passionsfrugt Curd.  Frusoed.dk | Passionsfrugt Curd.  Frusoed.dk | Passionsfrugt Curd.

Tilsæt den ønskede smag og sæt nu gryden på middel varme.

Rør hele tiden, efter ca. 5 min skrues lidt op og rør konstant indtil den begynder at tykne.

Hæld det igennem en si, det kan blive nødvendigt at hjælpe den lidt på vej, med en spartel.

Nu er din curd klar til at komme i et ren skoldet glas og på køl.

God fornøjelse

Anne Dorthe

Fru sød

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *