Passer til 2 x 20 cm form eller 1 x 30 cm form

375 g smør

500 g sukker

5 æg

325 g hvedemel

250 g kakao

2 tsk. natron.

2 tsk. bagepulver

75 g chokolade knapper

½ liter kærnemælk

Bages ca. 1 time ved 165 grader varmluft

Bedste resultat hvis alle ingredienser er stue temperatur.  Når alle ingredienser er stuetemperatur er du på første skridt til at få en kage der hæver jævnt og ikke kommer ud af ovnen med en bule på midten.

Jeg bruger Bake Even stropper på mine bageforme, hvilket gør at kagerne bliver bagt mere jævnt og derved hæver mere.  Stropper lægges i vand, når du begynder at røre dejen og sættes på bageformen når dejen er kommet i. Forlæng bagetiden med 10 min.  Denne opskrift bliver 1 – 1 1/2 cm højere ved at bruge stropperne, og de kommer ud med en helt flad overflade.

Denne kage bliver kun nemmere at håndtere, hvis den har været frossen.

Brug den som bunde til din lagkage eller servere den som den er.

På vores kurser med denne kage, bruger vi smørcremen fra Wilton som kommer i en 2 kg. spand, tilsat 2 spsk. appelsinpasta. Dette giver en god smag af appelsin som passer godt til chokoladekagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *