Brownie med hvide chokolade stykker.

Kategorier:Kager og Lagkager
Anne Dorthe Pedersen

Brownie med hvide chokolade stykker.

Jeg lavede denne brownie til min mors fødselsdag i weekenden, den blev vel modtaget må man sige.

200 g. smør

250 g. mørk chokolade ( jeg brugte callebaut 70,4 %)

125 g. Hvedemel.

1/2 vaniljestang eller 2 tsk vanilje sukker.

3 æg

250 g. sukker

1/2 tsk. salt.

150 – 200 g hvid chokolade hakket eller i perler. ( jeg brugte hvid callebaut)

Smelt langsomt smørret i en lille gryde, når smørret er smeltet tilfører den mørke chokolade og smeltes.   Jeg går ikke fra gryden, men rører i den til chokoladen er smeltet.

Skrab din halve vanilje stang og pres vaniljen ud i en tsk af sukkeret.

Pisk æg, sukker, vanilje og salt til en luftig masse og tilsæt melet lidt ad gangen.

Tilsæt langsomt chokolade / smør blandingen under omrøring, jeg hældte med kasserollen.

Hvis din hvide chokolade ikke er i perler skal den hakkes.  Og vendes i tilsidst.

Fordel dejen i en form på ca. 22 x 22 cm.  beklædt med bagepapir.   Jeg gør næsten altid mit bagepapir vådt under vandhanen, dette gør det meget nemmere at styrer bagepapiret.

En brownie form er kvadratisk og brownie skal skæres i firkantet stykker 🙂   se den her

Brownien bages ved 180 grader i ca. 25 min.

Frusoed.dk | brownie med hvid chokolade

Da kagen var kølet lagde jeg låget på og satte den på køl til næste dag.

Inden servering skar jeg en tynd skive af alle siderne af kagen, dette giver alle stykkerne et ens udseende og du får lige den tørre kant væk.

Skar den så i 5 strimler, der igen blev skåret i 5 stykker.   25 stykker som ca. var 4 x 4 cm.

Pyntede med høvlet hvid chokolade og frysetørret granatæble stykker. klik her










Skriv et svar

Navn*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>