Karameller i mange versioner.

Her kommer den opskrift jeg altid laver karameller med.  Jeg har brugt den samme opskrift i mange år og kan ikke huske hvor jeg har den fra. 7,5 dl. piskefløde 375 g sukker 190 g glukose (glukosen giver en blødere konsistens)   https://www.frusoed.dk/produkt/03-713/ Ingredienser sættes over i 3 liters gryde,  koges ved lidt over middel varme….

frusoed.dk | mørke havregrynskager lavet med muscovado sukker og lakrids smørcreme.

Miroir Glaze

Miroir glaze opskrift. 200 g. sødmælk 220 g sukker. 230 g. hvid chokolade. 4 tsk. gelatine. jeg bruger i pulver form, fordi jeg syntes det er nemmere. ellers er det 5 blade husblas.  GELATINE 250 g Glaze.    SE HER Denne portion er fin til kager fra 20 til 25 cm.  laver jeg en mindre kage…

Sort smørcreme.

Sort smørcreme 460 g smørcreme. 115 g. god mørk kakao. 2 tsk. vand. 30 ml. sort pastafarve. ca. 1 bøtte. Dette er Wiltons opskrift på sort smørcreme. jeg har haft en af mine kunder til at afprøve den og det virkede, hun lavede en meget smuk sort smørcreme til bryllups cupcakes. Brug evt. progele sort,…

Hjemmelavet Spiselim.

8 spsk. kold kogt vand. 1 tsk. tylose pulver.  ( tylose er også det vi ælter i fondant for at gøre det mere elastisk og hærde hurtigere op, når vi modellere. ) Kommes i et rent syltetøjsglas og rystes godt. lad det stå natten over i køleskabet og klumperne vil opløses og limen bliver helt…

Chokolade Kage. Kursus

Passer til 2 x 20 cm form eller 1 x 30 cm form 375 g smør 500 g sukker 5 æg 325 g hvedemel 250 g kakao 2 tsk. natron. 2 tsk. bagepulver 75 g chokolade knapper ½ liter kærnemælk Bages ca. 1 time ved 165 grader varmluft Bedste resultat hvis alle ingredienser er stue…

frusoed.dk | marengs eller kyskager

Marengs eller kyskager.

Marengs eller kyskager hører jeg ofte fra kunde at de falder sammen eller begynder at klister, når de har stået ude lidt ( luftfugtighed gør meget ) Personligt elsker jeg at lave marengs, gerne i flere farver med koblingen fra wilton der gør man kan lave 3 farver. Ønsker du at lave en mere stribet…