Frusoed | TIRAMISU. Den bedste hvis du spørger min ældste søn.

TIRAMISU. Den bedste hvis du spørger min ældste søn.

Her får i den opskrift som jeg bruger til Tiramisu, jeg fandt den på nettet for mere end 15 år siden og den har fuldt min familie lige siden. Den ældste af mine sønner har ønske den til hans fødselsdage de sidste mange år. I dag hvor han er flyttet hjemmefra bliver han helt vild…

frusoed.dk | 3,2,1 marmelade.

3, 2, 1 Marmelade. Verdens nemmeste marmelade.

Denne opskrift er jeg blevet introduceret til af en god ven Marie, den er så nem at man ikke engang behøver at skrive den ned, men jeg gør det lige alligevel her. 3 Appelsiner 2 Citroner 1 Grapefrugt ( jeg brugt rød grape.) Vask dine frugter godt, jeg købte økologiske, da jeg foretrække dem, men…

frusoed.dk | mørke havregrynskager lavet med muscovado sukker og lakrids smørcreme.

Mørke Havregryns kager med Lakridssmørcreme.

100 g. smør 150 g mørkt muscovado sukker.  ( ønsker du endnu mere smag i sukkeret, brug da den rå rørsukker jeg har på siden, helt vanvittig lækkert sukker, som er så ren at den faktisk stadig indeholder proteiner og fibre.) 2 æg. 1 tsk. bagepulver. 2 spsk. hvedemel. 200 g. havregryn. ( jeg bruger…

Karameller i mange versioner.

Her kommer den opskrift jeg altid laver karameller med.  Jeg har brugt den samme opskrift i mange år og kan ikke huske hvor jeg har den fra. 7,5 dl. piskefløde 375 g sukker 190 g glukose (glukosen giver en blødere konsistens) Ingredienser sættes over i 3 liters gryde,  koges ved lidt over middel varme. Vigtigt…

frusoed.dk | mørke havregrynskager lavet med muscovado sukker og lakrids smørcreme.

Miroir Glaze

200 g sødmælk. 220 g sukker. 230 g. hvid chokolade. 5 tsk. gelantine.  jeg bruger i pulver form, fordi jeg syntes det er nemmere. ellers er det 5 blade husblas. 250 g Glaze. Denne portion er fin til kager fra 20 til 25 cm.  laver jeg en mindre kage på feks. 15 cm laver jeg…

Sort Smørcreme.

460 g. smørcreme. 115 g. god mørk kakao. 2 tsk. vand. 30 ml. sort pastafarve. ca. 1 bøtte. Dette er Wiltons opskrift på sort smørcreme. jeg har haft en af mine kunder til at afprøve den og det virkede, hun lavede en meget smuk sort smørcreme til bryllups cupcakes. Brug evt. progele sort, da den…

Hjemmelavet Spiselim.

8 spsk. kold kogt vand. 1 tsk. tylose pulver.  ( tylose er også det vi ælter i fondant for at gøre det mere elastisk og hærde hurtigere op, når vi modellere. ) Kommes i et rent syltetøjsglas og rystes godt. lad det stå natten over i køleskabet og klumperne vil opløses og limen bliver helt…

Chokolade Kage. Kursus

Passer til 2 x 20 cm form eller 1 x 30 cm form 375 g smør 500 g sukker 5 æg 325 g hvedemel 250 g kakao 2 tsk. natron. 2 tsk. bagepulver 75 g chokolade knapper ½ liter kærnemælk Bages ca. 1 time ved 165 grader varmluft Bedste resultat hvis alle ingredienser er stue…

frusoed.dk | opskrift på marengs.

Marengs.

Jeg hører ofte i butikken af kunderne har besvær med marengs, de falder sammen eller begynder at klister, når de har stået ude lidt ( luftfugtighed gør meget ) Personligt elsker jeg at lave marengs, gerne i flere farver med koblingen fra wilton der gør man kan lave 3 farver. Her kommer den opskrift jeg…